Definitive Guide Yangın Kapısı Fiyatları için

Wiki Article

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik” dü tip yangın merdiveni çeşidini akla yatkın görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli çıbanlı kriterler bakış önüne düzenınarak karar verilmektedir. Özellikle yakınlarında bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden olumlu raporunun kırmızıınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Başkaca, sertifikalı yangın bapsı fiyatları değişikdır. Bununla bile muamele adımları umumiyetle şunları sineerir:

Yangın kapısı, kötü intikalini engelleyecek şekilde üretilirler. Yaman sızmasını çelmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven adını şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine nispeten henüz azca yeğleme edilmesinin nedeni insanoğluın inerken daire çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde de baş dönmeleri veya denge kaybı kabil şeyler yaşayabilmeleridir.

İnsanların hayatını kurtaran yangın bapsı; bununla yetinmeyerek yangının farklı bölgelere yayılmasına da beis olur. Bu sayede, yangının yaratması beklenen kazançlı etkilerini en aza indirir.

Binaların örgüsına orantılı kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı güvenli bölgeler oluşturur. Dayanıklı strüktürsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıkan yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yayitidalını önler. Bu sayede maddi yahut tinsel kayıpları minimuma indirir istanbul Yanggın kapısı fiyatları ya da hasarsız atlatılmasını esenlar.

Yangın merdiveni kapılarının olası durumlara karşı itfaiyecilerin dışarıdan içeriye kolaylıkla girebilmesini sağlayacak şekilde üretimi olmalıdır.

Bir binada hangi tür yangın merdiveni kullanılacağını sabitleme etmek derunin uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak yahut çatı denetiminden sorumlu özel kuruluşlardan fikir dercetmek, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari binasına yaraşır yangın merdiveni seçilebilir, binanın tasarruf amacına uygun türler yeğleme edilebilir.

Yangının yayılmasını engelleyerek geciktiren yangın merdiveni bapsı da belli başlı standartlara gereğince üretilmek zorundadır. 

Yangın kapıları genellikle merdiven bilgisizlukları, koridorlar ve potansiyel olarak cenahıcı maddeler veya ekipman barındıran odalar arasındaki ciddi alanlara monte edilmektedir.

Bu baplar, ölçünlü yangın direnci gereksinimlerine ulama olarak belirli güvenlik ve başarım kriterlerini karşılık olmak üzere tasarlanmıştır.

Kapı açıkken otomatik kapanma mekanizması sebebiyle yangının mebdeladığı taraftan zararlı etkileri engellediği ve merdiven kenarını etkilemeye devam etmiş olduğu dâhilin emniyet marjı olarak da bileğerlendirilebilir. .

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi strüktürlırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir duvar mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın kapıları robot sistemli çağdaş boya tesisimizde elektrostatik türap boya ile kaplanmaktadır. ölçünlü renk RAL 9002 olmakla bu arada istenen bütün RAL renkleri uygulanabilmektedir. Kasa ve kanatlara ayrı nitelik uygulaması bünyelabileceği üzere yangına dayanıklı kapı kanatlarının dış ve iç yüzeylerine bile farklı renk uygulaması mümkündür.

Report this wiki page